Videospeler inladen...

Gerecht graaft naar lichaam slachtoffer van seriemoordenaar Fourniret

In de Franse gemeente Ville-sur-Lumes, vlak bij de Belgische grens, wordt vanaf vandaag gegraven naar het lichaam van Estelle Mouzin. Het negenjarige meisje verdween in 2003. Ze was een van de laatste slachtoffers van seriemoordenaar Fourniret, die al veroordeeld is voor acht moorden op meisjes en jonge vrouwen, onder wie de Belgische Elisabeth Brichet.

In januari 2003 was Estelle Mouzin op weg van school naar huis in Guermantes, vlak bij Parijs. Maar daar kwam ze nooit aan. Het negenjarige meisje verdween onderweg zonder een spoor na te laten. Toen een half jaar later Michel Fourniret werd opgepakt, leek hij meteen een interessante verdachte. De Fransman werd op dat ogenblik verdacht van verschillende moorden op meisjes en jonge vrouwen. 

Alleen: Fourniret ontkende dat hij iets met de verdwijning van Estelle te maken had. En vooral: hij had een alibi. Diezelfde dag had hij vanuit zijn Belgische huis in Sart-Custinne, 250 kilometer verderop, naar zijn zoon gebeld. De telefoonmaatschappij kon aantonen dat er inderdaad een telefoontje was gepleegd, en Fournirets toenmalige vrouw, Monique Olivier, bevestigde dat het haar man was die gebeld had. Dus kon Fourniret onmogelijk op het juiste tijdstip in Guermantes geweest zijn.

Toch bleef het gerecht de betrokkenheid van Fourniret onderzoeken. Maar jarenlang leverde het niets op. Tussen de duizenden haartjes die in zijn bestelwagen lagen, kwam er niet een van Estelle Mouzin. Intussen werd Fourniret veroordeeld voor de moorden op 8 meisjes en jonge vrouwen, tussen 1987 en 2001. Eén van zijn slachtoffers was Elisabeth Brichet, een meisje van 12 uit Namen, dat in 1987 verdween en van wie het lichaam pas in 2004 werd opgegraven in de tuin van Fournirets kasteel op de Frans-Belgische grens. Ook Monique Olivier, van wie hij intussen gescheiden was, kreeg levenslang.

Tot Monique Olivier eind 2019 door de knieën ging: ze gaf toe dat Fourniret die bewuste dag niet thuis was geweest, en dat zij het telefoontje met zijn zoon had gepleegd. In maart 2020 legde ook Fourniret bekentenissen af, na een ondervraging die drie dagen duurde. Maar waar hij het meisje begraven had, vertelde hij niet.

Daarom gaat het gerecht nu zoeken in een huis in Ville-sur-Lumes, waar de zus van Fourniret een tijd woonde. Een kassaticket van een winkel in het dorp zou bewijzen dat Fourniret daar twee dagen na de verdwijning 4 blikken spliterwten gekocht heeft. Volgens Franse media zouden de speurders vooral geïnteresseerd zijn in de kelder, waar de seriemoordenaar een betonvloer gegoten heeft. 

AFP or licensors

Bekijk hieronder de meest recente reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen