Radio 2

Groen wil ’s nachts zone 30 invoeren in Beersel

Oppositiepartij Groen wil ’s nachts een zone 30 invoeren in de Zennestraat in Beersel. Het zware verkeer zorgt er voor lawaai en trillingen. Om te weten hoe erg de situatie is, hebben inwoners een telling gehouden. Volgens Groen rijden er 's nachts honderden auto’s en vrachtwagens per uur door de straat. Daarom wil de partij een snelheidsbeperking opleggen.

Bewoners van de Zennestraat hebben de afgelopen maanden een digitaal telraam gebruikt om het verkeer te tellen. In totaal zouden er op één nacht tijd een 400-tal auto’s en een 200-tal vrachtwagens per uur door de straat rijden. Daar heeft het verdeelcentrum van warenhuisketen Colruyt, dat in de buurt ligt, alles mee te maken. Groen Beersel wil concreet een zone 30 in de Zennestraat en Beerselstraat tussen 7 uur ’s avonds tot 7 uur ’s ochtends. 

Slimme verkeerslichten

In de Zennestraat geldt nu al een snelheidsbeperking van 50 km/u. Maar 10% van het verkeer houdt zich daar niet aan, zegt de partij. En laat die voorbijrazende vrachtwagens en auto’s net voor veel lawaai en trillingen zorgen. Daarom vraagt Groen om de toegelaten snelheid 's nachts te verlagen naar 30 km/u. Overdag zou er wel nog 50 km/u mogen gereden worden. Al wil Groen ook slimme verkeerslichten die op rood springen als je te snel rijdt.  

Schepen van Mobiliteit Kristien Vanhaverbeke (N-VA) zal woensdag op de gemeenteraad uitleg geven over het standpunt van het college. 

Meest gelezen