Hasseltse cafébazen moeten om half één hun laatste pintje tappen

De horecazaken in het centrum van Hasselt moeten voortaan vroeger stoppen met tappen. Dat is beslist na een overleg met burgemeester en politie. Aanleiding waren de problemen vorige zaterdagnacht toen een aantal bezoekers het Kolonel Dusartplein niet wilde verlaten en de politie moest tussenkomen.

Burgemeester Steven Vandeput (N-VA) zegt dat voor een zachte en een harde oplossing is gekozen. Er zal nog meer ingezet worden op sensibilisering. Zo zullen bezoekers met lichtkranten geïnformeerd worden over het verplichte sluitingsuur van  1 uur 's nachts. "We horen ook van de cafébazen dat ze zelf moeilijk voor politieagent kunnen spelen en hun bezoekers verjagen. Daarom helpen we hen daarbij. Vanaf nu moeten de horecauitbaters in het centrum hun laatste pintje om half één tappen en dat moet ten laatste om twintig voor één op tafel staan. Op die manier kunnen de zaken ook effectief om één uur sluiten."

GAS-boete bij overtreding

Het gaat om een besluit van de burgemeester dat past in het ministerieel besluit rond de coronamaatregelen voor de horeca. Daardoor kan bij een overtreding ook een GAS-boete worden opgelegd. Vanaf donderdagavond zullen ook twee extra politiepatrouilles worden ingezet om toezicht te houden op de naleving van de voorschriften in de horeca. Maar Steven Vandeput benadrukt ook dat het niet de bedoeling kan zijn om alle politiekrachten in te zetten op de horeca.

Meest gelezen