Je rijdt ons land binnen langs een belevingscontainer in Smeermaas

In Smeermaas, aan de grensovergang tussen Lanaken en Maastricht, is vandaag een belevingscontainer geplaatst. Die moet bij het binnenrijden van het grensdorp een mooi beeld bieden en wordt tegelijk een uitvalsbasis voor kajaktochten, wandelingen en fietsritten.

Op die plek langs de Maas vertrokken al langer de tochten van Kajak Maasland. Maar de buurt bood een slordige aanblik. Nu wordt ze de komende maanden uitgebouwd tot een unieke rust- of startplaats voor kajaktochten, fietsroutes en wandelingen, met een kwalitatief onthaal, duidelijke signalisatie en een uitzichtplatform bovenop de container. Je kijkt er uit over een prachtig stukje grensmaas en een deel van de streek.

Hele omgeving wordt verfraaid

De container is aangekleed met natuurlijke elementen zoals hout en spiegelende panelen, waardoor de container mooi opgaat in de omgeving en het spectaculaire uitzicht van de Maas dichter bij de bezoekers en inwoners wordt gebracht. De komende periode worden samen met het Regionaal Landschap Kempen & Maasland zitmeubilair en infoborden langs de Maas voorzien. Verder komen er looproutes aan de hand van stapstenen, stickers en wandelafstanden vanaf de openbare parkings tot aan het water.

Samen met de vereniging Smeermaas City, zal de gemeente Lanaken de brug over de Zuid-Willemsvaart aankleden met een moderne, beplante balustrade. Het gemeentebestuur in de zomermaanden alles plechtig te openen.

Meest gelezen