Losloopweide voor honden in Lembeek: "Brengt baasjes met mekaar in contact"

In Lembeek bij Halle is een hondenlosloopweide geopend naast het kanaal Brussel-Charleroi. Baasjes kunnen daar hun dieren vrij laten lopen. Het is al de derde losloopweide in Halle en de stad wil er de komende jaren nog drie aanleggen.

Vanaf nu kunnen honden zonder leiband loslopen op de hondenlosloopweide in Lembeek bij Halle. In Halle zelf en in deelgemeente Buizingen was er al een losloopweide, dit is dus de derde. “De twee hondenlosloopweides die er in Halle al zijn, bewijzen hun nut”, vindt schepen van Dierenwelzijn Bram Vandenbroecke (Groen). “Bovendien is het niet alleen voor de honden leuk om er los te lopen. Het brengt ook de hondeneigenaars met elkaar in contact.”

Nog meer losloopweides

Halle wil de komende jaren nog drie extra hondenlosloopweides openen. Inwoners mogen suggesties doen over de plek waar die weide dan moet komen. Ideeën kunnen doorgestuurd worden naar milieu@halle.be.

Meest gelezen