Naturistencamping Kalmthout volgeboekt door hitte: "Alles waar geen haar op staat, kan verbranden"

Het zijn hoogdagen voor de naturistencampings nu het kwik vlot richting de 30 graden stijgt. "We zijn de komende weken helemaal volgeboekt", vertelt Marc Herrijgers van naturistencamping Grensland in Kalmthout op Radio 2 Antwerpen.  

Het zijn drukke dagen voor de uitbaters van de naturistencampings. "Mensen gaan omwille van corona volop op zoek naar een vakantie in eigen land. In Bredene is het naaktstrand gesloten en daar plukken wij de vruchten van", vertelt Marc Herrijgers van naturistencamping Grensland in "Start Je Dag". Op de grens met Nederland in de Kalmthoutse velden heeft hij 14 plaatsen voor naaktkampeerders. "Vorige week zijn we voor het eerst na de lockdown open gegaan. Toen was het soms nog wat frisjes en dan doen ook wij kleren aan. Maar het voorspelde goede weer is een zegen voor naturisten. We zijn intussen zo goed als volgeboekt tot eind september."

Vorige week was het soms frisjes en dan doen ook naturisten kleren aan

Marc Herrijgers

Alles kan verbranden

Volgens Herrijgers zijn er in Vlaanderen te weinig mogelijkheden voor liefhebbers van naaktkamperen. "Hier vind je maar een zestal naturistencampings terwijl er in Nederland ongeveer 60 zijn. Ons clienteel bestaat trouwens voor de helft uit Nederlanders.  De mensen komen hier genieten van de natuur in Kalmthout", aldus Herrijgers. "Je moet als naturist deze zomer trouwens al naar Nederland om naakt van het strand te kunnen genieten. Ik vind het erg jammer dat het naakstrand in Bredene dit jaar opgeofferd is om meer plaats te maken voor 'gewone' strandgangers."

Volgens Marc is het de komende dagen voor naturisten extra belangrijk om zonnecrème te gebruiken. "Echt alles moet ingesmeerd worden. Alles waar geen haar op staat, kan verbranden", waarschuwt hij.

Meest gelezen