De Lijn

31 meter lang en plaats voor 187 passagiers: nieuwe kusttram per schip uit Spanje in België aangekomen

De eerste nieuwe kusttram van De Lijn is met een schip in ons land aangekomen. Het voertuig werd gebouwd bij tramconstructeur CAF in de Spaanse stad Zaragoza. De Lijn bestelde voor de kust 48 trams van dit type. 

De eerste levering stond normaal gezien dit voorjaar op de planning, maar die liep wat vertraging op door de coronacrisis. De nieuwe tram zal deze zomer nog geen reizigers vervoeren. Het toestel wordt nog uitgebreid gecontroleerd en getest. De chauffeurs en technici krijgen ook nog een opleiding. De nieuwe trams zullen wellicht pas aan het einde van dit jaar of begin 2021 gebruikt worden.

Het voertuig rijdt ook al in Nederland, Luxemburg, Frankrijk en de Verenigde Staten. De nieuwe kusttram is meer dan 31 meter lang en biedt plaats aan 187 passagiers. 

Meest gelezen