Opnieuw zwemmen in de Plas van Rotselaar: "Maar alleen voor inwoners"

Donderdag gaat het recreatiedomein Ter Heide in Rotselaar opnieuw open, maar alleen de inwoners van Rotselaar mogen komen zwemmen in De Plas. Door de coronamaatregelen worden er minder bezoekers toegelaten.

Omdat het erg warm wordt, gaat de Plas in Rotselaar donderdag opnieuw open. "We hebben hard gewerkt om voldoende redders te vinden", zegt burgemeester Jelle Wouters, "en dat is gelukt, dus gaat de Plas open op 25 juni."

1.400 mensen per dag

Alleen mensen die in Rotselaar wonen, mogen komen zwemmen, vertelt de burgemeester. "Door de coronamaatregelen kunnen we het aantal mensen dat we anders toelaten nu niet ontvangen. We gaan werken met twee shiften van maximaal 700 mensen om voldoende afstand te kunnen garanderen. In totaal kunnen dus 1400 bezoekers per dag naar de Plas komen. Maar alleen mensen die in Rotselaar gedomicilieerd zijn. Je zal dus je identiteitskaart moeten tonen. Maar mensen kunnen zich ook vooraf registeren op onze website." 

Afstand houden

De gemeente gaat er ook op toezien dat bezoekers voldoende afstand houden. "De veiligheidsafstand moet gegarandeerd worden, zowel op het strand, in de vijver als bij de sanitaire voorzieningen. Daarom hebben we ook bijkomend sanitair geplaatst", aldus Jelle Wouters. 

Meest gelezen