Politie legt openluchtfuif stil in Diegem

De politie heeft afgelopen nacht een illegale openluchtfuif stilgelegd in Diegem. Een 50-tal jongeren was aan het feesten onder de brug van het nieuwe op- en afrittencomplex van de Ring rond Brussel. Omdat samenscholingen van meer dan tien personen verboden zijn, krijgen alle feestvierders een boete.

"Rond 1.30 uur vannacht hebben onze politiediensten een melding gekregen van geluidsoverlast in Diegem", zegt Cathérine Bodet, woordvoerder van de politiezone Vilvoorde-Machelen. "Onze patrouilles zijn ter plaatse gegaan en zagen dat er een illegale openluchtfuif bezig was. Zowat 50 jongeren tussen 20 en 30 jaar oud waren feest aan het vieren met muziek."

Boete

De politie heeft het feest meteen stilgelegd, vertelt Cathérine Bodet. "De feestvierders werden geïdentificeerd. Zij zullen geverbaliseerd worden wegens het niet naleven van de coronamaatregelen. Dergelijke samenscholingen van meer tien personen zijn trouwens nog altijd verboden en ook de social distancing werd niet gerespecteerd."

Meest gelezen