Politie zoekt getuigen van inbraak in hoevewinkel Peizegem

In Peizegem is de politie op zoek naar getuigen van een inbraak in hoevewinkel De Vershoeve. Inbrekers drongen daar vorige vrijdag binnen en namen 15.000 euro mee. De camerbeelden van de inbraak leveren weinig op omdat de camera snel uitgeschakeld werd door de inbrekers. 

De politie is nog altijd op zoek naar de daders van de inbraak in de hoevewinkel De Vershoeve in Peizegem. De inbrekers hadden een klein half uur nodig om de deur open te breken en dan zijn ze ongeveer 20 minuten binnen geweest. Ze namen 15.000 euro mee.

Ik ga nu eerst een alarm plaatsen, want ik voel me niet meer veilig

Daisy Hellinckx baat de zaak uit met haar ouders. Zij doet het verhaal: "De inbrekers zijn binnengekomen, dan heeft een van hen de camera uitgevezen zodat er geen beeld meer was. Hij heeft dan het bureau overhoop gehaald. Daar heeft hij het cash geld gevonden. Ze hebben ook mijn computer meegenomen. Dan zijn ze in het privé gedeelte gekomen en daar is een licht aangegaan en dat heeft hen volgens mij afgeschrikt want dan zijn ze gaan lopen. Ik ga nu eerst een alarm plaatsen want nu voel ik me niet meer veilig."

Vingerafdrukken

De politie was na een kwartier ter plaatse, vertelt Daisy. "Meteen na de inbraak heeft de politie vingerafdrukken genomen, maar dat heeft niks opgeleverd want de dieven droegen handschoenen." Daisy vreest dat ook de beperkte camerabeelden die ze hebben, weinig zullen opleveren. "We hebben de beelden aan de politie bezorgd. Maar de inbrekers waren helemaal ingepakt, alleen hun ogen zijn zichtbaar." 

Meest gelezen