Pixabay

Stormloop op loopschoenen sinds coronacrisis: “Veel mensen zijn opnieuw beginnen te lopen tijdens lockdown”

Sinds de coronacrisis worden er massaal loopschoenen aangekocht. Dat merkt sportwinkel Runners' Lab, met onder andere een vestiging in Beringen. De voorbije maand kreeg de keten al 13.000 aanvragen voor persoonlijk advies. Voorlopig loopt de wachttijd voor een afspraak op tot twee weken. 

De voordeur van Runners' Lab in Beringen wordt al een maand lang platgelopen door klanten die op zoek zijn naar loopschoenen. “Sinds de heropening in mei is er heel veel vraag naar goede schoenen”, vertelt Koen Wilssens van het bedrijf. “Wij werken momenteel op afspraak, en op een maand tijd hebben we al meer dan 13.000 aanvragen gehad. Het gaat werkelijk om een stormloop.”

Wie bij de betreffende winkel loopschoenen wil kopen, moet dus rekening houden met wat wachttijd. “We kunnen ongeveer 1.500 aanvragen per week verwerken, verdeeld over onze vier winkels in Vlaanderen. Er zijn dus al ongeveer 10.000 klanten geholpen. Voorlopig zitten we wel met een wachttijd van een tweetal weken”, vertelt Wilssens.

Wilssens is niet verrast dat er plots zoveel mensen zijn begonnen met lopen. “Lopen en fietsen waren twee sporten die de mensen gedurende de lockdown nog steeds konden uitoefenen”, legt hij uit. “Zowel voor de fysieke als de mentale gezondheid was dat een goede zaak. Dat heeft er wel voor gezorgd dat heel wat mensen opnieuw begonnen zijn met lopen. Het mooie weer heeft er ook wel wat mee te maken.”

Zeker voor beginnende lopers zijn goede schoenen heel belangrijk. Het probleem is vaak dat er veel verschillende types van loopschoenen zijn
Koen Wilssens van Runners' Lab

Als jij ook besloten hebt om lopen een kans te geven, kan je maar beter de juiste loopschoenen voorzien. “De meeste mensen weten dat, maar het wordt nog wel onderschat”, volgens Wilssens. “Zeker voor beginnende lopers zijn goede schoenen heel belangrijk. Het probleem is vaak dat er veel verschillende types van loopschoenen zijn. Zelfs wanneer je een duur paar schoenen koopt, zonder het juiste advies, kan het dus zijn dat je niet de juiste steun hebt. Daarom doen we voor elke loper een aparte analyse.”

Meest gelezen