NICOLAS MAETERLINCK

Verkeershinder verwacht in Gent: afslag van E17 naar stadsring is afgesloten

Er is deze ochtend verkeershinder voor wie Gent wil binnenrijden. Er zijn werken bezig op de B401, de aansluiting naar het centrum van Gent. De afrit van de B401 naar de stadsring is afgesloten waardoor bestuurders over het viaduct en langs het Zuidpark moeten rijden. Je moet er rekening houden met stapvoets verkeer.

Niet alleen op de E17, ook op de B401, dat is de aansluiting naar de stad, wordt er gewerkt.

Over viaduct

Vooral mensen die vanop de snelweg E17 Gent willen binnenrijden, moeten aandachtig zijn. Doordat er werken bezig zijn in verschillende fases, wordt er vandaag stevige hinder verwacht. Verkeersexpert Hajo Beeckman legt uit: “Deze week wordt de afrit van de B401 naar de stadsring hersteld. Wie naar de ring of naar Ledeberg wil, moet doorrijden over het viaduct naar het Zuidpark. Aan het begin van het park kan je dan terugkeren naar de ring.”

Door deze verkeerswerken wordt er hinder verwacht. “In de ochtendspits zal je moeten rekening houden met stapvoets verkeer en vertragingen. Er zijn ook verkeerslichten bij het Zuidpark, dus vertragingen zullen er zeker zijn.”

De afrit Ledeberg zal één week afgesloten zijn. In de week daarna volgt de laatste fase, dan gaat de oprit van de stadsring naar de E17 dicht en moet je omrijden via UZ Gent.

kasto80

Meest gelezen