Vlooienmarkt op Vossenplein in Marollen opnieuw open, bezoekers zijn opgetogen

In Brussel is de zondagse Vlooienmarkt op het Vossenplein in de Marollen opnieuw toegestaan. Op de eerste Vlooienmarkt gisteren was er al meteen veel volk. Bezoekers zijn blij dat de markt weer open is, al zijn er volgens sommigen te weinig kraampjes.

Er is weer leven in de brouwerij in de Marollen in Brussel met het heropenen van de rommelmarkt. De handelaars van het Vossenplein in Brussel zijn blij dat ze opnieuw aan de slag kunnen. Gisteren ging de rommelmarkt voor het eerst weer open sinds de sluiting door corona. Om de week staan er andere handelaars. Er mogen maximum 90 handelaars op het plein staan. Dat is ongeveer de helft van het normale aantal.

Bezoekers van de rommelmarkt moeten een vast parcours volgen en in één richting lopen. Bovendien is het voor bezoekers verplicht hun handen te ontsmetten bij het betreden van de markt. 

Enthousiaste bezoekers

"Drie maanden lang geen vlooienmarkt, het heeft lang genoeg geduurd", vindt een bezoeker van de markt. "Iedereen is blij dat we hier weer snuisterijen op de kop kunnen tikken." Een andere bezoeker vindt het ook fijn dat de markt er weer is, maar denkt wel dat mensen bang zijn om veel te snuffelen in de rommelbakken.

Een aantal mensen is ook teleurgesteld in het aantal kraampjes op de markt. "Anders staat het hier bomvol, nu staat er maar één vierde van wat er normaal staat. We zijn teleurgesteld. Er moeten toch meer kraampjes kunnen staan, als mensen verplicht worden een mondmasker te dragen."

Meest gelezen