©MerchePortu

Beer valt twee wandelaars aan in Noord-Italiaanse bergen

In de Italiaanse Dolomieten (die deel uitmaken van de Zuidelijke Alpen) zijn twee wandelaars, een vader en zijn zoon, gisteravond aangevallen door een beer. De twee mannen zijn met verwondingen opgenomen in het ziekenhuis, maar zijn niet in levensgevaar.

De twee wandelaars -de vader van 59 en zijn zoon van 28 jaar- stapten op op een wandelpad op de Monte Peller in de Noord-Italiaanse regio Trentino. 

De zoon, die voorop wandelde kwam ineens oog in oog te staan met de beer. Toen de jongeman viel, ging de beer bovenop hem staan. De vader probeerde zijn zoon te bevrijden, maar liep daarbij breuken aan een been en enkele diepe wonden op. De zoon heeft oppervlakkige verwondingen. 

Beschermingsproject

In de jaren 90 van de vorige eeuw stond de bruine beer op het punt uit te sterven in de Alpen, maar dankzij een beschermingsproject dat in 1999 van start ging in Noord-Italië, groeide hun aantal weer.

In Trentino leven nu  tientallen beren. Meestal krijgen mensen hen niet te zien, al gebeurt het soms dat beren bewoond gebied binnendringen en boerderijdieren aanvallen.  

Meest gelezen