Illustratieve foto
Verwendung weltweit, usage worldwide

Brit staat terecht omdat hij cocaïne in kunstpenis België binnensmokkelde

Het parket Halle-Vilvoorde vordert een gevangenisstraf van 36 maanden tegen een Britse man die met een kunstpenis cocaïne het land probeerde binnen te smokkelen. Dat heeft de woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde bevestigd. "Het is de eerste keer dat iemand op deze manier in het arrondissement betrapt wordt op drugssmokkel", klonk het nog.

De Brit heeft slechts een bepekte hoeveelheid cocaïne kunnen vervoeren, namelijk 105 gram. Maar de manier waarop de man de drugs probeerde te smokkelen, is opmerkelijk te noemen. De 59-jarige Brit verstopte de drugs namelijk in een extra kunstpenis.

De man werd op 8 februari opgepakt toen hij op de luchthaven Brussels Airport landde met een vlucht uit Jamaica. “Bepaalde risicovluchten in verband met drugssmokkel worden extra gecontroleerd, de vlucht vanuit de stad Montego Bay is er een van”, zei Carol Vercarre, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde.

“De man testte bij een urinetest positief op cocaïne, als dat het geval is, worden deze personen standaard overgebracht naar het UZ Jette voor verder onderzoek. Vaak nemen deze smokkelaars namelijk pillen in die drugs bevatten”, ging de woordvoerder verder.

“Maar bij deze man werd ontdekt dat hij naast zijn penis nog een extra kunstpenis droeg met daarin de drugs verstopt”, wist Vercarre. “Het ging om 105 gram cocaïne.” 

Cocaïne "voor eigen gebruik thuis”

Volgens de man was hij in Jamaica op bezoek geweest bij zijn moeder en had een kennis hem daar cocaïne aangeboden. Hij zou die meegenomen hebben om eenmaal thuis zelf te gebruiken. Het parket kon niet hardmaken dat de man in opdracht van een drugsbende had gehandeld maar eiste toch een gevangenisstraf van 36 maanden.

"Mijn cliënt heeft nierfalen en moet zowel beweging hebben als een goed dieet volgen", pleitte de advocaat van de Brit. "Dat lukt niet in onze gevangenissen, daarom vraag ik een gevangenisstraf met uitstel."

De uitspraak volgt morgen.

Meest gelezen