Burgemeester Tielt-Winge legt herstellingswerken Rijksweg stil: "Wagens kleven vol pek en grind"

De burgemeester van Tielt-Winge heeft de herstellingswerken aan de Rijksweg tussen Tienen en Aarschot laten stilleggen. Het Agentschap Wegen en Verkeer laat het wegdek aanpassen nadat er de afgelopen weken verschillende ongevallen - waarvan één dodelijk - op de plek gebeurden. Volgens de burgemeester verlopen de werken niet op een veilige manier.

"De zonechef van onze politiezone is ter plaatse gaan kijken en heeft vastgesteld dat de manier waarop er gewerkt wordt onveilige situaties oplevert voor het personeel van de aannemer", vertelt burgemeester Rudi Beeken (Open VLD) van Tielt-Winge. "Een mobiele werf verplaatst zich de hele tijd tijdens de werken en het doorgaand verkeer moet daar dan vlakbij voorbijrijden." Ook zouden er volgens de burgemeester al verschillende auto's schade hebben opgelopen door de nieuwe asfaltlaag die wordt gelegd. "De aannemer smeert de weg in met pek en grind, maar dat blijft aan de voorbijrijdende wagens kleven waarvoor er bijvoorbeeld problemen opduiken met de remschijven. Daar zullen waarschijnlijk nog schadeclaims voor worden ingediend bij het Agentschap."

Fout heraangelegd

Het Agentschap Wegen en Verkeer gaf vorige week toe dat er fouten zijn gemaakt bij de eerdere herstelling van het wegdek op de Rijksweg. De aannemer was toen vergeten om een laatste laag minder glad te maken. Die fout moet nu tijdens deze werken worden rechtgezet. Afgelopen weken gebeurden er verschillende ongevallen op de Rijksweg. Daarbij kwam ook een 26-jarige man om het leven.

Maar nu liggen de nodige herstellingswerken dus opnieuw stil. Het gemeentebestuur van Tielt-Winge en het Agentschap Wegen en Verkeer zullen vandaag overleggen over hoe ze de situatie veiliger kunnen maken en de werken kunnen hervat worden. "We zoeken zo snel mogelijk een oplossing. Waarschijnlijk gaan we de rijvakken waarop gewerkt wordt tijdelijk afsluiten", aldus Beeken.

Meest gelezen