Radio 2

Centrum voor mensen met verstandelijke beperking vrijgesproken na epilepsieaanval bewoner

Het MPI De Vleugels in Klerken, het vroegere Maria Ter Engelen, is na meer dan 8 jaar volledig vrijgesproken. Een van de bewoners kreeg er een hersenbloeding. De ouders van het meisje dachten dat haar verzorgers haar hadden laten vallen tijdens het geven van een bad.

De zaak sleept al aan sinds april 2012. Een meisje van 8 uit Oostende kreeg in het centrum een zware epileptische aanval en zweefde wekenlang tussen leven en dood.

Dokters zagen dat ze een hersenbloeding had, maar dachten ook dat ze een schedelbreuk had opgelopen. Normaal gezien komt dat door een val. De ouders van het meisje sleepten het MPI voor het gerecht. Uiteindelijk bleek dat het meisje spontaan een hersenbloeding had gekregen en geen schedelbreuk had. De dokters hadden zich dus vergist.

Opmerkelijk is dat ook de ouders van het meisje tevreden zijn met de vrijspraak, omdat er nu eindelijk duidelijkheid is. Het meisje is intussen 16 jaar oud en verblijft nog altijd in het MPI.

Meest gelezen