Coronabesmettingen vastgesteld in asielcentrum Arendonk

In het asielcentrum van Arendonk zijn enkele bewoners besmet met het coronavirus. Om hoeveel gevallen het gaat, wil het gemeentebestuur niet kwijt. “De besmette personen zijn onmiddellijk in quarantaine geplaatst”, zegt Kristof Hendrickx (N-VA), burgemeester van Arendonk.  

In het asielcentrum van Arendonk verblijven momenteel zo’n 450 mensen. De coronabesmettingen werden vorige week vastgesteld.

Er werden meteen veiligheidsmaatregelen genomen. “De bewoners die positief getest hebben, zijn onmiddellijk in quarantaine geplaatst”, zegt burgemeester van Arendonk, Kristof Hendrickx (N-VA). “Mensen die in de directe omgeving van de besmette personen verblijven, zijn ook geïsoleerd. Ze mogen geen andere mensen zien en ze mogen het centrum ook niet verlaten.”

Leerling besmet

Nog in Arendonk testte een leerling van de gemeentelijke basisschool Sint-Jan maandag positief op corona. De klasgenoten van de besmette leerling moeten thuisblijven.

Meest gelezen