Je kan voortaan per kano de Dender afvaren van Lessines tot Aalst: "Een avontuurlijk weekend in eigen land"

Je kan vanaf nu de Dender afvaren met de kano, met het bedrijf The Outsider. Vroeger kon je al kanoën tussen Denderleeuw en Aalst, maar die vaarroute wordt nu dus uitgebreid. Je vertrekt in Lessines in Wallonië en komt aan in Aalst. Je doet er een weekend over. The Outsider voorziet de kano's en heeft alle hotels en restaurants langs de Dender in kaart gebracht om het plannen te vergemakkelijken.

Door de coronacrisis kiezen veel mensen deze zomer voor een vakantie in eigen land. Da's goed nieuws voor de plaatselijke horeca en lokale bedrijven zoals The Outsider. Dat bedrijf organiseert buitenactiviteiten in onder meer de Vlaamse Ardennen en aan de kust, maar lanceert nu iets nieuws: een weekend kanovaren op de Dender. "De Dender is een heel mooie maar toch vrij onbekende rivier. We geven mensen nu de mogelijkheid om hem te leren kennen", zegt Hendrik Vandermarliere van The Outsider.

Hoe zit het praktisch ineen?

"Je vertrekt op vrijdagavond, of eventueel op zaterdagochtend, in Lessines in Wallonië.  Dan vaar je via Geraardsbergen, Ninove en Denderleeuw naar Aalst", verduidelijkt Vandermarliere. "Het was heel veel werk om alles geregeld te krijgen. We moesten aan elke gemeente toestemming vragen om de pontons te gebruiken, zodat je kan aanmeren om naar een restaurant, B&B of camping te gaan. We hebben ook alle horeca langs de Dender in kaart gebracht. Zo kan je zelf kiezen waar je pauzeert, waar je eet en waar je slaapt."

Naast hotels en restaurants plannen, is er nog wel wat voorbereiding nodig. Zo kan je niet zelf met de auto naar Lessines rijden. "Ofwel neem je de trein, ofwel zorgen wij voor een chauffeur. Maar je auto kan daar natuurlijk niet blijven staan, anders raakt die niet terug in Aalst", legt Vandermarliere uit. "Bovendien kan je niet te veel spullen meenemen. Je krijgt een waterdicht tonnetje mee en daar kan wel wat in, maar zeker geen hele koffer. De hond kan wel mee!" lacht hij. "Echt waar. De eerste familie die nu al een boeking heeft gedaan, neemt een hond mee."

"Alleen voor avontuurlijke families"

Een weekend kanovaren is zeker niet voor iedereen weggelegd, benadrukt Vandermarliere. "Je kan het eigenlijk vergelijken met een fietsvakantie. Het is echt wel voor avontuurlijke en sportieve families. Maar het is zeker aan te raden, het is eens iets anders! Als je het trouwens zo plant dat je op zondagmiddag al aankomt in Aalst, dan kan je erna nog even tijd doorbrengen in ons avonturenpark. Je kan nog wat klimmen bijvoorbeeld!"

kasto80

Meest gelezen