BELGA

Drie coronabesmettingen in serviceflats Kerkeveld in Deurne

Bij drie bewoners van de serviceflats Kerkeveld aan de Sint-Fredegandusstraat in Deurne is Covid-19 vastgesteld. Bij twee anderen is er een vermoeden en is het nog wachten op het resultaat van de tests. Uit voorzorg is het dienstencentrum - waar bewoners onder meer kunnen eten - gesloten. Enkel één vaste mantelzorger en erkende hulpverleners mogen bij de bewoners binnen. Aan de bewoners van de serviceflats wordt gevraagd om in quarantaine te gaan en dus niet buiten te komen.

Bewoners vrijwillig in quarantaine

Het Zorgbedrijf kan niet verplichten dat de bewoners van de serviceflats tijdelijk niet meer buiten komen. "Dat is op vrijwillige basis", zegt directeur Johan De Muynck. "Ik hoop wel dat zoveel mogelijk mensen dat advies opvolgen. Er zijn twee mogelijkheden. Er zullen heel veel mensen het willen respecteren omdat zij het virus niet willen binnenbrengen. Anderzijds zullen er ook mensen zijn die naar buiten gaan. Ik kan alleen vaststellen, zoals iedereen, dat er een algemene laksheid is ontstaan. Ik hoop toch dat mensen hun verantwoordelijkheid terug gaan aanscherpen, als er in hun buurt iets gebeurt".


Meest gelezen