Lode Baele

Fotograaf maakt zomerse postkaartjes van Roeselare

Hobbyfotograaf Lode Baele heeft postkaartjes gemaakt van zijn eigen stad Roeselare. Door de coronacrisis is de kans groot dat mensen thuis blijven en vakantie nemen in eigen stad. En Roeselare heeft enkele heel mooie plekjes vindt Baele.

Lode Baele maakt al jaren foto's van Roeselare. Deze maakte hij met een eenvoudige smartphone. Hij zette de foto's op Facebook en kreeg zoveel goede reacties dat hij op het idee kwam om er postkaartjes van te maken. Iets wat lang geleden al bestond van Roeselare, maar nu niet meer. Baele vond het perfect passen bij deze unieke zomer.

Zomerse groetjes

“De eerste foto waar ik een postkaart van maakte, was aan de kop van de vaart. Dat is een bekende locatie in Roeselare. Ik ging ’s ochtends vroeg een zonsopgang fotograferen. Toevallig vloog een zwerm vogels op, ik kon op het juiste moment afdrukken. Dat gaf een zeer mooi beeld.”

"Mijn tweede postkaartje is genomen in het Sint-Sebastiaanspark. In de volksmond is dat het Geitepark. Ik heb daar vorig jaar een zomers tafereel gefotografeerd. Als het mooi weer is, kan je bij die foto echt denken dat je in het Zuiden van Frankrijk bent. De natuur is daar zeer mooi en er is een plas water die wel lijkt op een typisch Zuiders meer. Het is maar 5 minuten wandelen van het centrum”, zegt Baele.

Meest gelezen