Billy Herman/Starlingreizen

Hangt wolf Billy nu al ook rond in de buurt van Limburg?

Er is vandaag niet alleen het grote nieuws rond de publicatie van de eerste foto's van de vier welpjes van wolven August en Noëlla. Afgelopen nacht heeft een man in Schaffen, op de grens van Vlaams-Brabant en Limburg, een wolf waargenomen en achterna gereden. Volgens de organisatie Welkom Wolf is de kans zeer groot dat het om wolf Billy gaat.

Billy is al een tijdje op pad in de Antwerpse Kempen. Hij werd zelfs door een auto aangereden maar heeft daar blijkbaar geen zichtbare verwondingen aan over gehouden. De man die hem meent gezien te hebben, was rond half twaalf vannacht onderweg in de buurt van het vliegveld van Schaffen. Hij kreeg de wolf in de gaten en kon hem ongeveer 700 meter volgen met de auto. Nadien maakte hij zijn waarneming over aan Welkom Wolf.

Billy wil grond en een vrouwtje

Volgens Jan Loos van Welkom Wolf zijn er weliswaar geen bewijzen dat het om een wolf gaat, maar gaat het om een geloofwaardige getuigenis. "We denken dat het wolf Billy is. Billy was eerder al in de streek van Lier en Berlaar op pad en nadien ook in Turnhout, vervolgens is hij opnieuw gaan zwerven. En er is een spoor van - weliswaar onbevestigde - waarnemingen dat in de richting van Schaffen leidt. Dus het zou best kunnen dat Billy afgelopen nacht in de grensstreek van Antwerpen, Vlaams-Brabant en Limburg rondliep. Maar mogelijk is hij daar ook alweer weg." Billy lijkt immers op zoek naar een territorium waar hij een vrouwtje kan ontvangen, maar voorlopig zijn er buiten kersverse moeder Noëlla en een wolvin in Zuid-Veluwe nergens vrouwelijke exemplaren. Zelfs in de Ardennen zitten alleen maar mannetjes, volgens Jan Loos. 

Meest gelezen