"Temptation Jessa": ziekenhuis in Hasselt gooit charmes in de strijd om nieuwe verpleegkundigen te verleiden

Het Jessa Ziekenhuis in Hasselt is op zoek naar 10 nieuwe verpleegkundigen voor de dienst intensieve zorg en het operatiekwartier. En dat doen ze op een wel zeer opvallende manier. Net zoals in het tv-programma "Temptation island", worden verleiders ingezet om nieuwe verpleegkundigen te vinden.

"We proberen zowel afstudeerders als verpleegkundigen met ervaring te versieren voor een dreamdate”, zegt personeelsdirecteur Karel Bosmans. “Met de campagne hopen we alvast snel te kunnen inspelen op één belangrijke en acute vraag van ons personeel, en dat is meer handen aan bed.”

Bekijk hieronder het promofilmpje (en lees voort onder de video):

Wij zoeken gepassioneerde mensen
Debby Geerts, hoofdverpleegkundige intensieve eenheid

Om die nieuwe werkkrachten te vinden, is het ziekenhuis nu gestart met een wervingscampagne met 4 verleiders. "Dat zijn collega’s die de job al enige tijd doen en op hun manier een inkijk geven in het werk, het team en in hun werkplek” zegt Lieve Ketelslegers, woordvoerder bij Jessa.

Zoals Debby Geerts bijvoorbeeld, zij is hoofdverpleegkundige van de intensieve eenheid. "We zoeken mensen die gepassioneerd zijn voor een job in de zorg. Intensieve zorg is meer dan enkel hygiënische zorg. Het gaat ook over omgaan met mensen aan de beademing, mensen die in slaap gehouden worden, en op deze ludieke manier willen wij toch laten zien hoe aantrekkelijk de job als verpleegkundige is."

De filmpjes van de 4 verleiders en de vacatures kan je bekijken op de jobsite van Jessa.

Meest gelezen