Leerling in basisschool in Arendonk besmet met corona: klasgenoten moeten thuisblijven

In de gemeentelijke basisschool Sint-Jan in Arendonk heeft één van de leerlingen positief getest op het coronavirus. De klasgenootjes van de besmette leerling moeten thuisblijven. Kinderen uit andere klassen mogen wel nog naar school.

Voor enkele leerlingen van basisschool Sint-Jan in Arendonk eindigt het schooljaar een week vroeger dan gepland. Zij moeten thuisblijven, omdat een klasgenoot besmet raakte met het coronavirus. Om welke leerjaar het precies gaat, is niet geweten. De besmette leerling liep school in de vestiging in de Schoolstraat, waar het vierde, vijfde en zesde leerjaar gevestigd is.

"Ouders moeten niet ongerust zijn"

De ouders van de klasgenootjes van de besmette leerling werden telefonisch op de hoogte gebracht. “De contact tracing werd opgestart en ook de CLB-artsen doen hun werk”, zegt Kristof Hendrickx (N-VA), burgemeester van Arendonk. “Ouders moeten niet ongerust zijn, want alles wordt goed opgevolgd. We kunnen onmiddellijk ingrijpen als dat nodig is.”

De klasgenootjes van de besmette leerling blijven dus thuis. Kinderen van andere klassen mogen wel nog gewoon naar school komen.

Meest gelezen