MEMO-MeerMol vraagt snelle oplossing voor Molse jeugdbewegingen in geldnood

Oppositiepartij MEMO-MeerMol wil meer steun voor jeugdbewegingen die hun kamp deze zomer niet kunnen betalen. Door het coronavirus konden heel wat jaarlijkse geldinzamelacties niet plaatsvinden.  

Door de coronamaatregelen zijn dit voorjaar heel wat activiteiten die geld in het laatje moesten brengen in het water gevallen. In Mol maakt ook de oppositiepartij MEMO-MeerMol zich zorgen. De Vlaamse overheid stelt 569.000 euro ter beschikking om verenigingen te ondersteunen. "Dat geld zal er niet op tijd zijn, want de kampen van de jeugdbeweging beginnen al 1 juli. Het is ook nog steeds onduidelijk hoe ze ondersteund zullen worden", zegt de partij.

Hygiënepakket

In total zijn er in Mol 20 jeugdbewegingen.  Ze vragen zich af hoe ze hun kamp gaan bekostigen zonder de kampprijs voor hun leden te verhogen. "De verenigingen willen natuurlijk de prijzen voor de leden zo laag mogelijk houden", zegt schepen Hans De Groof (N-VA). "Gelukkig hebben veel jeugdbewegingen wel een buffer en er zijn nog de subsidies van de gemeente."

De kampen mogen dus wel doorgaan, maar er moeten veiligheidsmaatregelen genomen worden. De gemeente Mol helpt om de kampen coronaproef te maken. "We bieden alle jeugdbewegingen een hygiënepakket met handgel en poetspakketten aan", voegt De Groof toe.

Meest gelezen