Videospeler inladen...

Zeker 6 doden bij zware aardbeving in Mexico

In het zuiden van Mexico heeft zich een zware aardbeving voorgedaan. Volgens het Amerikaanse Geologisch Instituut had de beving een kracht van 7.4 en lag het epicentrum langs de kust van de staat Oaxaca. Zeker zes mensen zijn om het leven gekomen.

De Mexicaanse civiele bescherming laat weten dat zeker zes mensen om het leven zijn gekomen,  minstens vijf anderen raakten gewond maar over het totaal aantal gewonden blijft nog veel onduidelijkheid. Er is ook materiële schade, maar de precieze omvang daarvan is nog niet duidelijk. In een olieraffinaderij brak brand uit, maar het vuur is intussen geblust.

De aardbeving werd ook gevoeld in de hoofdstad Mexico-Stad, zo'n 350 kilometer noordelijker. Daar liepen mensen uit de schuddende gebouwen de straat op.

Verwacht wordt dat er nog lichtere naschokken zullen komen. Langs de kusten van Mexico en Centraal-Amerika is een tsunamiwaarschuwing van kracht.

Bekijk hieronder de eerste beelden:

Videospeler inladen...

Bart van Ruymbeke, een Vlaming in Mexico-Stad, getuigt over de beving: 

Videospeler inladen...

Meest gelezen