Foto: Piqsels

Politie legt "raveparty" stil in bos in Sint-Pieters-Leeuw

De politiezone Zennevallei heeft afgelopen weekend een feestje met bijna veertig deelnemers stilgelegd. Het feestje, dat plaatsvond in een bos, werd toevallig ontdekt. Alle aanwezigen kregen een proces-verbaal omdat ze de regels rond samenscholing niet respecteerden.

“Tijdens de nacht van zaterdag op zondag kon de lokale politie op de valreep een heuse raveparty vermijden”, zegt woordvoerster Anneleen Adang. Tijdens een toevallige controle bleken voetgangers op weg naar een feestje. “Verschillende voetgangers en bestuurders reden naar een plek in het bos gelegen op het grondgebied van Sint-Pieters-Leeuw nabij Drogenbos. De politie ging verder op onderzoek en botste tegen een groep van een veertigtal deelnemers. Het feestje bleek net gestart en werd onmiddellijk stopgezet."

Het ging om een 35-tal deelnemers uit Beersel, Halle, Brussel en omstreken 

Anneleen Adang, politie Zennevallei

De politie kon alle deelnemers identificeren. "Een 35-tal processen-verbaal werden opgemaakt in kader van samenscholing. Het ging om inwoners van Beersel, Halle, Brussel en omstreken en ook ver buiten de provincie. In het verleden werden ook al dergelijke illegale feestjes georganiseerd. Voor deze zomer zullen grote feesten en evenementen nog niet aan de orde zijn. Voorlopig zijn samenkomsten tot tien personen toegelaten. Meer niet. De politie zal controle blijven voeren en wil een duidelijk signaal geven dat dergelijke party’s niet kunnen", besluit Adang. 

Meest gelezen