School De Springplank in Heusden gesloten door coronabesmetting

De kleuterschool en de lagere school De Springplank in Eversel, in Heusden-Zolder zijn gesloten en blijven tot het einde van het schooljaar dicht. Dat komt omdat twee leerlingen van de lagere school besmet zijn met het coronavirus. 

Vanmorgen werd een nieuwe besmetting gemeld. Dat is al de tweede besmetting in De Springplank, nadat vorige week ook al een leerling positief testte. "Er is een nieuwe besmetting van COVID-19 in de lagere school", zegt coördinerend directeur Johny Verduyckt. "Vorige week was er al een besmetting, maar beide staan los van elkaar. Nu is beslist om de school te sluiten tot het einde van het schooljaar."

We willen duidelijkheid geven aan de ouders

Johny Verduyckt, coördinerend directeur

De school wil nu duidelijkheid bieden aan de ouders. "Na de eerste besmetting waren er al veel vragen van de ouders, heel begrijpelijk natuurlijk", gaat Verduyckt verder. "Maar zeker met deze nieuwe besmetting, was het de juiste beslissing om de school te sluiten.

Afsluitmoment

Het einde van het schooljaar eindigt dus in mineur. "Men voorziet misschien nog een afsluitmoment op de laatste schooldag, maar we moeten nog goed bekijken of dat veilig kan gebeuren. Dat zal alleszins in samenspraak gebeuren met de preventieadviseur."

Er zitten zowat 450 kleuters en leerlingen in De Springplank op school.

Meest gelezen