Archieffoto bloemenweide
Gwendolen Tee op Flickr.com (CC BY-NC 2.0)

Stad Leuven vraagt bedrijven om onkruid te laten staan: "Beter voor biodiversiteit en minder saai"

Het stadsbestuur van Leuven roept de bedrijven op zijn grondgebied op om hun onkruid te laten staan. "Laat jullie gras en onkruid groeien. Dat is niet alleen beter voor de biodiversiteit, maar ook minder saai", klinkt het.  

De stad Leuven heeft het 'ByeByeGrass charter' ondertekend. Daarmee vraagt ze aan bedrijven om hun tuinen, parken en terreinen anders in te vullen. Geen saai grasveld, maar bijvoorbeeld door een bloemenweide aan te leggen. Schepen van Groen Lalynn Wadera (SP.A): "We vragen om minder te maaien zodat het gras beter kan groeien. We stellen voor om bloemzaden te zaaien, want dat heeft een heel positieve invloed op het klimaat. Zeker in tijden van grote droogte."

Bijen en vlinders

Daarnaast is het ook nog eens goed voor de biodiversiteit, vervolgt de schepen. "We zien dat er dan veel vlinders en bijen naar de grassen komen als we die laten staan in die bloemenweides. Ze gaan daar veel beter in gedijen en dat is goed voor ons allemaal." Onder andere de universiteit KU Leuven heeft het charter al mee ondertekend. 

Meest gelezen