De Warmste Week 2020 start nieuw verhaal: "Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt"

Jouw persoonlijke inzet voor een sterk project om elkaar te helpen: dat is de nieuwe focus van De Warmste Week 2020. Daarbij wil de campagne voortsurfen op de golf van solidariteit die de laatste maanden is ontstaan door de coronacrisis. "We zijn op zoek naar duurzame investeringen", vat Linde Merckpoel het samen.

Vandaag woensdag 24 juni is het nog exact zes maanden tot kerstavond. Dan bereikt De Warmste Week 2020 zijn hoogtepunt en dat zal, zoals zovele andere dingen, in dit vreemde jaar met de coronacrisis wellicht anders zijn dan andere jaren. Grote massa-bijeenkomsten zitten er allicht niet in.

Tijdens de voorbije weken en maanden toonde Vlaanderen méér dan ooit zijn warme hart: met applaus voor de zorgverstrekkers in de frontlinie, met knuffelberen, zelfgenaaide mondmaskers of ingezamelde laptops voor kansarme jongeren. En dat vuur wil De Warmste Week brandend houden. 

Lees voort onder de spot van de Warmste week 2020:

Videospeler inladen...

Het motto is: "Dit jaar is het niet je geld, maar net jij die telt." De focus ligt op je persoonlijke inzet. Of om het met de woorden van Linde Merckpoel van Studio Brussel te zeggen: "We zijn eigenlijk op zoek naar een ander soort kapitaal." Het gaat om rechtstreeks anderen helpen, bijvoorbeeld door iets te bouwen, koken of organiseren voor een project in je buurt. Da's een hele verandering, bevestigt ook Merckpoel. Zij roept iedereen op om iets bij te dragen voor een ander, als "duurzame investering". 

We zoeken een ander soort kapitaal

Linde Merckpoel van Studio Brussel

Concreet: dit najaar gaat De Warmste Week op zoek naar honderden straffe projecten om elkaar te helpen, en duizenden mensen om die samen waar te maken. Vanaf september tot en met december kan iedereen een project opzetten om andere mensen te helpen. Een project kan je opzetten op je eentje, samen met een vzw, de buurt, collega's of vrienden.

De zomer is het ideale moment om nieuwe initiatieven te verzinnen. Ideeën voor projecten zijn vanaf nu al welkom op dewarmsteweek.be. Pas vanaf september kan iedereen projecten via de website registreren, organiseren en een oproep doen om ze mee te helpen realiseren.

Lees voort onder het filmpje:

Videospeler inladen...

Met De Warmste Week willen alle VRT-merken dit najaar Vlamingen in beweging zetten voor elkaar én voor de vele organisaties en initiatieven die fantastisch werk leveren voor onze samenleving. Ook de Koning Boudewijnstichting en het Vlaams Steunpunt Vrijwilligerswerk werken opnieuw samen met de VRT om het draagvlak bij vzw's en vrijwilligers rond dit nieuwe solidariteitsverhaal te verbreden. 

De Warmste week krijgt opnieuw zijn finale op radio, tv en online in de week voor de kerst, van vrijdag 18 tot en met donderdag 24 december 2020. Meer nieuws daarover volgt begin september.

Linde Merckpoel ging op bezoek bij De Kast, een project dat als inspiratie kan dienen voor De Warmste Week 2020. Bekijk haar video hieronder:

Meest gelezen