Foto: MAAKbar

Op vakantie met de tent: "Huur een achtergelaten Rock Werchter- tent bij MAAKbar in Leuven

Bij MAAKbar in Leuven kan je vanaf nu tenten huren voor 20 euro per week. De tenten zijn "weestenten" die festivalgangers hebben achtergelaten op Rock Werchter of Tomorrowland.

Door de coronacrisis kiezen meer en meer mensen voor een vakantie in eigen land. En dat merken ze ook bij MAAKbar in Leuven. MAAKbar is een plek waar je allerhande spullen kan laten repareren door vrijwilligers. Of waar je werkgerief kan uitlenen. "We hoorden van sociale organisaties dat er heel wat mensen op zoek waren naar een tent", vertelt Magda Peeters van MAAKbar. "Het niet hebben van een tent zorgt ervoor dat kwetsbaren niet op reis kunnen gaan of niet kunnen deelnemen aan activiteiten zoals KAMPING KONTAKT in Leuven. En dat willen wij met dit initiatief veranderen."

"Weestenten" van Rock Werchter en Tomorrowland

MAAKbar ging dan ook op zoek naar tenten. "We hebben "weestenten" gevonden, het gaat om tenten die ooit zijn achtergelaten op de campings van festivals als Tomorrowland en Rock Werchter. Vrijwilligers van ons hebben die opgehaald en volledig nagekeken, indien nodig hersteld. We hebben nu een 35-tal tenten die we kunnen verhuren."

Meest gelezen