Foto: Google streetview

Afrit Affligem op E40 richting Kust wordt mogelijk langer gemaakt 

Agentschap Wegen en Verkeer bekijkt of de afrit in Affligem op de E40 richting Kust langer gemaakt kan worden. Op de afrit staat er rond het spitsuur dagelijks een file. Eergisteren kwam een 27-jarige motorrijder er nog om het leven toen een bestelwagen achteraan op hem inreed. 

"We weten al langer dat de locatie van het op- en afrittencomplex in Affligem problematisch is", zegt Anton De Coster van Agentschap Wegen en Verkeer. "Het ligt aan de combinatie van drie kruispunten met verkeerslichten met het op- en afrittencomplex. En we weten dat er zich problemen voordoen op  de afrit voor het verkeer dat vanuit Brussel komt."

Afrit is nu 500 meter lang, maar we bekijken of we die nog langer kunnen maken

Anton De Coster, Agentschap Wegen en Verkeer

Het Agentschap Wegen en Verkeer is al een hele tijd bezig om de afrit te verbeteren. "Wij betreuren dan ook het dodelijke ongeval dat eergisteren is gebeurd", zegt De Coster. "Maar nog voor dat ongeval hebben wij daarover al gesprekken gehad met het gemeentebestuur en gaan wij bekijken of we de afrit nog langer kunnen maken. De voorbije jaren hebben we de afrit al langer gemaakt, nu is de afrit een halve kilometer lang. Dat is al redelijk veel, maar we gaan nu bekijken of we de afrit nog langer kunnen maken." 

Meest gelezen