Jonge coronaslachtoffers roepen op tot voorzichtigheid: "Als je het niet gehad hebt, besef je niet wat een hel het is"

Niet alleen ouderen, maar ook jonge mensen ondervinden drie maanden na de besmetting met het coronavirus nog steeds grote fysieke klachten. VRT NWS sprak met enkele slachtoffers. Ze roepen hun leeftijdsgenoten op om voorzichtig te blijven.

Zelfs drie maanden na de besmetting met het coronavirus ondervinden jonge twintigers nog steeds grote fysieke nadelen van het coronavirus. Voor hen is het des te confronterender dat er samenscholingen zijn onder jongeren, zoals bijvoorbeeld vorige zaterdag in Elsene. Ze hopen dat de jongeren die nog niet het slachtoffer werden van het coronavirus, toch beseffen dat ze voorzichtig moeten blijven.

Als je het virus niet hebt gehad, besef je echt niet wat voor een hel het is om het hele genezingsproces te doorlopen

Elias Jonniaux

Zo vermoedt Elias Lonniaux (22), student architectuur, bijvoorbeeld dat veel jongeren door onwetendheid nog steeds samenscholen. "Als je het virus niet gehad hebt, besef je echt niet wat voor een hel het is om het hele genezingsproces te doorlopen", getuigt hij.

Videospeler inladen...

Ook Nina Bollaert, 23 jaar en afgestudeerd als burgerlijk ingenieur, trok nét nadat ze de stap had gezet om alleen te gaan wonen, weer bij haar ouders in voor een lang herstel. Zij had maanden last van haar maag en kon door de verzwakking van haar spieren amper nog sporten.

Videospeler inladen...

"Het coronavirus is een ‘lelijk beestje’ dat lang in je lichaam woedt, en je op de minst passende momenten eraan herinnert dat je nog steeds niet genezen bent", getuigt Tom Liessens. Tom is 26 jaar en woont in Gent, maar door het coronavirus verhuisde hij naar Beveren om bij zijn ouders te kunnen uitzieken. Ondertussen duurt zijn herstel al meer dan drie maanden.  Zijn hart vertoont nu nog steeds een verzwakte capaciteit en ook vandaag lijdt hij nog steeds onder een grote vermoeidheid.

Videospeler inladen...

Meest gelezen