Foto archief

De Lijn stopt op 1 juli met magneetkaart en betaling in cash

De Lijn stopt op 1 juli met magnetische vervoerbewijzen op de bussen en trams. Ook cash komt niet meer terug als betaalmiddel op de voertuigen, meldt de vervoersmaatschappij.

De Lijn moderniseert en vergroent, en daar horen de kartonnen vervoerbewijzen met magneetstrip niet langer bij, zegt de maatschappij in in een persbericht. De ontwaardingstoestellen zijn verouderd en worden daarom verwijderd op alle bussen en trams, met een tijdelijke uitzondering voor de Kusttram. Daar blijven de magneetkaarten en ontwaardingstoestellen nog in gebruik tot 30 september.

Ook cash betalen op trams en bussen is al een tijd niet meer mogelijk. Aanvankelijk was de stopzetting van cash gepland voor later op het jaar, maar door de corona-epidemie kwam deze maatregel er eerder. Daardoor is het al sinds maart niet meer mogelijk om met cash te betalen op de bussen en trams.

Vervoerbewijzen kan je voor de rit kopen in een Lijnwinkel of ander verkooppunt, aan de ticketautomaat, per sms (4884), via de app, via internet, of via contactloos betalen met een bankkaart (voorlopig enkel op de trams).

Wie nog over magneetkaarten beschikt, kan die omruilen tot 30 september 2020 in de Lijnwinkels, voorverkooppunten én online. Er wordt geen geld terugbetaald.

Meest gelezen