De stad Genk organiseert deze zomer elk weekend iets voor de jeugd "Ze moeten iets om handen hebben"

De Stad Genk gaat in juli en augsutus telkens van donderdag tot zondag Zomerkamp organiseren, met allerlei activiteiten voor jongeren op het plein aan het jeugdhuis. Er is plaats voor 200 jongeren, ze moeten op voorhand reserveren.

Zomerkamp is het alternatief voor de festivalzomer", zegt schepen van Evenementen Toon Vandeurzen (CD&V). "Van donderdag tot zondag zullen we op het plein aan het jeugdhuis concertjes met drankjes en beachvolleybal organiseren. We werken daarvoor samen met de Genkse jeugdverenigingen. We vinden het belangrijk dat de jeugd iets te doen heeft in Genk.”

Veiligheid

Er is telkens plaats voor 200 jongeren, die moeten hun ticket op voorhand reserveren. “Het plein zal afgesloten worden van de rest van de stad', gaat Vandeurzen verder. "Ter plekke moeten de jongeren hun handen ontsmetten en zullen ze een bubbel kunnen kiezen. Als ze vertrekken wordt alles ontsmet.” Ook de afstand van 1,5 meter moet gerespecteerd worden. “Er zullen stewards rondlopen om dat mee in de gaten te houden, zodat alles veilig blijft.”

Meer info vind je op de website van Zomerkamp

Meest gelezen