Feestzalen hopen dat feestbeleving blijft, ook mét coronamaatregelen 

Vanaf 1 juli mogen feestzalen opnieuw open, dat heeft de nationale veiligheidsraad beslist. Er mogen feesten georganiseerd worden voor maximaal 50 personen. Bij feestzaal Berkenhof in Bierbeek hopen ze dat ze, ondanks strikte veiligheidsmaatregelen, de genodigden toch nog een echt feestgevoel kunnen geven. 

Steven Symons van Feestzaal Berkenhof in Bierbeek is blij dat hij op 1 juli opnieuw open mag, ook al zullen het feesten zijn met maximaal 50 mensen. "We hebben gelukkig de nodige ruimte, we hebben meerdere zalen en een tuin dus dat is voor ons geen probleem. We hopen alleen dat de 50 mensen ook echt de feestbeleving kunnen hebben. Hoe het samenzijn gaat verlopen, dat is voor ons nog wat vaag."

Lege agenda

Ook bij Berkenhof zijn de meeste feesten afgezegd. "Het is heel moeilijk om met een lege agenda om te gaan", vertelt Steven. "In het begin ben je vooral bezig met de cijfers, maar je moet op een bepaald moment een klik maken en zoeken hoe je erdoor geraakt. De grote huwelijksfeesten, dat is het grootste probleem omdat je twee maanden op voorhand je gasten moet uitnodigen. Dus dat is niet evident. Daarom hebben de meesten hun feest verplaatst naar volgend jaar. De mensen die hun feest toch laten doorgaan deze zomer, gaan dat proberen te doen met een kleinere groep." 

Steven kijkt wel hoopvol naar de toekomst: "Mensen gaan blijven feesten, in dat opzicht ziet het er goed uit. Van het moment dat grote feesten weer mogen, gaan mensen die opnieuw organiseren."

Meest gelezen