Fotoshoot met baby's op waterlelie in Plantentuin Meise: "Niet evident met mondmasker in hete serre"

Vandaag kunnen ouders hun baby laten fotograferen op een waterlelie in de plantentuin van Meise. De fotoshoot verloopt wel anders dan de voorbije jaren omwille van de coronamaatregelen. Iedereen moet een mondmasker dragen en dat in een hete serre.

Met de slogan "Jouw uk op ons topstuk" organiseert de Plantentuin Meise voor de vijftiende keer een fotoshoot met baby's. Ouders kunnen hun baby laten fotograferen op een blad van een reuzenwaterlelie in de serre van de Plantentuin. Omwille van de coronamaatregelen zijn er dit jaar maximum 60 baby's toegelaten. Ouders moeten zich ook op voorhand inschrijven. 

Hete serre

De fotoshoot gebeurt in de serre van de Plantentuin waar het nu heel erg warm is. De fotograaf en de begeleiders moeten een mondmasker dragen. “Dat is met de hitte in de serre niet evident", zegt woordvoerder Manon van Hoye. "Maar alles gebeurt veilig. Je blijft ook nooit lang in de serre. En er zijn enkel baby’s toegelaten van maximum één jaar oud." 

Een reuzenwaterlelieblad kan wel 40 kilogram dragen 

In de voorbije 15 jaar dat de fotoshoot georganiseerd werd, is er nog nooit iets misgegaan, vertelt Manon van Hoye: "Zo een reuzenwaterlelieblad is erg stevig en kan wel 40 kilogram dragen. De baby ligt ook op een dekentje en onze mensen zijn constant bij de fotoshoot aanwezig om alles veilig te laten verlopen.” 

Meest gelezen