Nicolas Maeterlinck

Geen limiet meer op aantal marktkramen "Opgelucht, maar heb intussen ook een winkel geopend in plaats van mijn kippenkraam"

Vanaf 1 juli mogen weer alle kramen tegelijk op de markt staan. Dat heeft de veiligheidsraad vanmiddag laten weten. Tot nu toe mochten er maar 50 kramen staan. Carl Van de Broeck baat een kippenkraam uit en is opgelucht dat die beperking nu wegvalt.

Sommige markten werken sinds de coronacrisis met een beurtrol. Niet fijn voor de handelaars maar ook niet voor de bezoekers die hun volledige marktaanbod moesten missen. "De kramen stonden nooit op dezelfde plek. De ene week kan je de klanten verder helpen, de andere week weer niet. Dat is erg vervelend", zegt Carl Van den Broeck, die met kippenkraam Charlies op verschillende markten in de provincie Antwerpen staat. 

We mochten niet meer naar de markt, niet thuis verkopen en ook niet langs de weg staan

Door de moeilijkheden op de markt, is Carl op zoek gegaan naar andere alternatieven. "We mochten niet meer naar de markt. Thuis mochten we ook niet verkopen en met een kraam langs de weg staan werd ook verboden. We hebben uiteindelijk een winkel opengedaan en via een webshop verder gewerkt", vertelt hij

Die nieuwe vorm van verkopen was wennen voor de marktkramer. "Het is moeilijk in te schatten hoeveel kippen je moet voorzien. Je hebt een bepaald cliënteel opgebouwd, maar dat is nu volledig anders. Op sommige dagen was het dan weer drukker en op sommige rustiger", zegt Van den Broeck.

Meest gelezen