Videospeler inladen...

BEKIJK: Hoe warmte en droogte ons kraantjeswater bedreigen. Grondwater eenvoudig uitgelegd 

Voor het vierde jaar op rij staat het grondwater in Vlaanderen zorgwekkend laag. Daar heeft de regen van de voorbije dagen niets aan kunnen veranderen. Als de warme en droge dagen die voorspeld worden lang aanhouden, mogen we ons wellicht weer opmaken voor maatregelen om het waterverbruik te beperken. 

Al jarenlang pompen we meer water op en verdampt er meer dan er kan insijpelen. Met de klimaatopwarming voor de deur, gaat dat niet verbeteren. Als we willen dat er in de toekomst water uit de kraan blijft komen, zullen we het anders moeten aanpakken. Daarom is het belangrijk dat we weten hoe het ineen zit met ons grondwater. En wat heeft grondwater te maken met ons kraantjeswater? Hoe de vork precies aan de steel zit, ontdek je in deze video.

Videospeler inladen...

Meest gelezen