Radio 2

Grootouders voor het Klimaat houden 15 minuten stilte in Hasselt voor behoud Groene Delle

Enkele tientallen Grootouders voor het Klimaat hebben gisterenavond actie gevoerd op het Limburgplein in Hasselt. Dat gebeurde voor de start van de gemeenteraad. Ze willen voorkomen dat er 26 hectare waardevolle natuur op de grens van Hasselt en Lummen verdwijnt voor de aanleg van een industrieterrein.

Voor de start van de gemeenteraad verzamelden enkele tientallen Grootouders voor het Klimaat op het Limburgplein in Hasselt. Ze hielden 15 minuten stilte om aandacht te vragen voor het behoud van natuurgebied de Groene Delle, op de grens van Hasselt en Lummen. 26 hectare waardevolle natuur zou plaats moeten maken voor de aanleg van een industrieterrein en daar zijn de grootouders het niet mee eens.

Zolang er geen oplossing is voor de Groene Delle, zullen de grootouders hun actie herhalen. "We willen hier stiltewakes houden tot het gemeentebestuur een besluit trekt", vertelt Berte Ketelslegers. "Als grootouders vinden wij dat ontzettend belangrijk, omdat we in de toekomst voor al onze kleinkinderen een groene long willen houden. De bossen zijn nodig om CO2 te capteren, maar niet alleen dat. Nu er weer een hittegolf aankomt, is een bos de airco."

Meest gelezen