Mechelen zoekt plekken voor "urban campings" in de stad

De stad Mechelen wil vanaf augustus tijdelijke campings maken in en rond de stad. Vanuit zo'n "urban camping" kunnen toeristen de stad bezoeken en de groene gordel errond. Mogelijke locaties zijn parken en pleinen, maar ook speelplaatsen van scholen of terreinen van jeugdbewegingen komen in aanmerking. Kandidaat-organisatoren kunnen een voorstel indienen tot 6 juli.

"We hebben een hele mooie historische stad en een prachtige groene gordel errond," zegt gemeenteraadslid Rina Rabau (Groen). "Door de coronamaatregelen zoeken we andere manieren om op reis te gaan, vandaar dat we benieuwd zijn naar de voorstellen die zullen binnenkomen. Heel belangrijk is de duurzaamheid. We opteren voor vakantie dichtbij huis, maar met respect voor de omgeving en de buurtbewoners. Op zo'n urban camping kunnen bijvoorbeeld ook yogasessies gegeven worden, kookworkshops of wandelsessies. En de buurt kan daarbij betrokken worden."

Voorstellen

Zowel particulieren als verenigingen kunnen voorstellen indienen. De stad zal de mogelijke locaties bekijken, en mee op zoek gaan naar oplossingen als er bijvoorbeeld nog sanitair en water voorzien moeten worden. Door de coronamaatregelen zullen er ook goede afspraken gemaakt moeten worden rond hygiëne en ontsmetting.

Lokaal toerisme promoten

"We mikken op zowel mensen van buiten Mechelen als op de Mechelaars zelf," zegt Bert Delanoeije (Groen). "Zo kunnen ze op deze manier de stad eens vanuit een ander perspectief beleven. Even niet vanuit hun kot, maar vanuit hun tent!". Het is de bedoeling dat de kampeerplekken van 1 augustus tot en met 1 september 2020 open zijn.

 

Meest gelezen