Kim Clijsters verhuist met haar gezin naar de VS: "Bree blijft voor haar supporteren"

Tennisster Kim Clijsters gaat verhuizen naar de Verenigde Staten, samen met haar gezin. Liesbeth Van der Auwera, de burgemeester van Bree blijft supporteren voor haar en rekent erop dat Kim vroeg of laat terug in Bree komt wonen.

De burgemeester van Bree Liesbeth Van Der Auwera (CD&V) hoorde het nieuws over de verhuizing van Kim Clijsters zelf. “Ze heeft me er vorige week zelf over gebeld. Dat betekent heel veel voor haar en voor haar familie. Maar ik heb beloofd dat we haar hier in Bree gaan blijven steunen en dat we gaan blijven supporteren. We hopen dat ze nog veel kan bereiken in haar carrière.”

Clijsters gaat de hele zomer trainen en wedstrijden spelen in de VS. "Onder meer het World Team Tennis-toernooi in juli", laat haar management weten. "De familie bekijkt verschillende scenario's, onder meer het scenario om daarna in de VS te blijven wonen. Nog niets is definitief."

Het is geen adieu of farewell, maar goodbye 

Liesbeth Van Der Auwera, burgemeester Bree

“Het leven heeft allerlei wendingen, voor ons allemaal. Dus ook voor haar. Maar het is geen adieu of farewell, maar we hopen dat het een goodbye is. Ik denk dat we Kim over x-aantal tijd hier weer in Bree mogen verwachten.”

Volgens Sporza is een definitieve verhuizing toch zeer waarschijnlijk omdat Brian Lynch in de VS aan de slag kan bij het NBA-team Brooklyn Nets. Daar mocht hij enkele maanden geleden al stage doen, maar door de coronacrisis kon dat niet doorgaan.

Clijsters en Lynch, een Amerikaanse basketbalspeler die tussen 2004 en 2008 voor Bree speelde, trouwden in 2007. Sindsdien woonden ze in Limburg, waar Clijsters ook haar tennisacademie heeft. Nu keren ze terug naar het vaderland van Lynch, die nog altijd een huis in de VS heeft. Clijsters zou sowieso beschikbaar blijven voor het Belgische Fed Cup-team.

Meest gelezen