"Kleinschalige" barbecue in Lint lokt uiteindelijk 80 mensen, politie pakt 7 vechters op

Op de Liersesteenweg in Lint heeft de politie gisterenavond een uit de hand gelopen barbecue opgedoekt. De politie had een tip gekregen dat er een tachtigtal mensen was samengekomen voor een feestje en dat mag nog altijd niet door de coronamaatregelen. Zeven mensen werden opgepakt omdat ze aan het vechten waren. 

Het feestje was begonnen als kleinschalige barbecue maar nadat het bericht was gedeeld op Facebook, kwam er veel meer volk op af dan verwacht. Toen de politie vroeg om het feest stop te zetten, ontstonden ook enkele kleine vechtpartijtjes tussen de aanwezigen. Ze richtten zich op geen enkel moment tegen de politie.

De agenten van politiezone Hekla kregen bijstand van naburige politiekorpsen van zones Minos, Rupel en Lier. Uiteindelijk werden zeven vechtersbazen opgepakt. De meeste feestvierders kwamen uit het Brusselse. De aanwezigen die de politie kon identificeren, zullen nog een boete krijgen voor het overtreden van de coronamaatregelen. 

Meest gelezen