Limburgse markten kijken uit naar versoepeling

De Veiligheidsraad heeft enkele versoepelingen aangekondigd. Zo worden er vanaf 1 juli opnieuw meer dan 50 kramen toegelaten op de markten. En daar zijn zowel de marktkramers als de bezoekers heel blij mee.

"Dat is terug het echte leven", zegt marktkramer en schepen in Sint-Truiden Pascy Monette (Open VLD) "Een marktkramer hoort thuis op de markt en alle collega's horen erbij. Vis, vlees, het totaalbeeld van de markt moet er zijn. Als mensen terug iets eten en drinken op de markt, wordt het terug gezellig. Voor veel mensen is dat echt een uitstap. En dat kan ook veilig gebeuren."

Met die dranghekken voelen de mensen zich vee op de markt

Marktkramer

In Herk-de-Stad was er vandaag de wekelijkse markt, en ook daar werd uitgekeken naar de versoepeling. "Dat gaat voor iedereen fijn zijn", zegt een marktkramer. "Het is niet meer gezellig hé, met de dranghekken voelen de mensen zich vee op een markt." Ook de bezoekers vinden het beter, maar zijn nog voorzichtig. "Ik vind het veel beter, maar ik hou mijn mondmasker nog op. Ik ben 83 jaar, je zou het niet zeggen, maar gezien mijn leeftijd hou ik mijn mondmasker toch op."

Meest gelezen