Getty Images

Miljarden aan zwart geld op Belgische bankrekeningen, "tijd voor nieuwe regularisatieronde"

Op de Belgische bankrekeningen staan er nog voor tientallen miljarden euro's aan zwart geld. Dat schrijft De Tijd. De federale overheidsdienst Financiën pleit er dan ook voor om mensen met zwart geld nog eens de kans te geven om hun zwart geld aan te geven en daar dan belastingen aan een verminderd tarief op te laten betalen. "Zo'n nieuwe ronde fiscale amnestie kan de staat miljarden aan nieuwe inkomsten opleveren".

Het gaat om zwart geld dat enerzijds nooit uit ons land is vertrokken richting belastingsparadijzen, maar anderzijds ook om geld dat uit het buitenland, meestal Zwitserland of Luxemburg, terug kwam naar België, zonder dat er belastingen op werden betaald.

Volgens Steven Vanden Berghe, de voorzitter van de rulingdienst, kan er best een nieuwe amnestieronde worden georganiseerd om al die kapitalen te regulariseren.  "Dat kan miljarden opleveren", zei hij daarover in "De ochtend" op Radio 1. "We zien echt wel dat mensen bij ons langskomen om hun zwart geld te regulariseren. Als dat aan een redelijk tarief kan, zijn mensen echt wel bereid om daar een bedrag voor te betalen en zo hun gemoedstoestand in orde te krijgen."

Meest gelezen