Eerst steen voor nieuw sport- en cultuurcentrum in Koningslo: "Een meerwaarde voor het verenigingsleven"

Vandaag wordt de eerste steen gelegd voor de bouw van een sport-en cultuurcentrum in Koningslo, bij Vilvoorde. Het grote complex dat .K (Punt K) gaat heten, zal klaar zijn in februari 2021. En komt in de grootste wijk van Vilvoorde.  

De burgemeester van Vilvoorde Hans Bonte en schepen Moad El Boudaati helpen vandaag symbolisch mee met de bouw van een nieuwe infrastructuur voor sport en cultuur in Koningslo. "Dit is een zeer groot project waarbij we een nieuwe sporthal en cultuurcentrum gaan bouwen in de grootste wijk van Vilvoorde", vertelt schepen Moad El Boudaati. "Dat gaat een enorme meerwaarde zijn voor de wijk en voor het verenigingsleven van Koningslo." 

8,5 miljoen euro

De stad investeert 8,5 miljoen euro, vertelt schepen El Boudaati. "Er komt een sporthal van 1.500 vierkante meter voor zaalsporten zoals volleybal, zaalvoetbal, badminton en basketbal. Er zal ook een vergaderzaal en een polyvalente ruimte zijn voor verenigingen. En er komt een ondergrondse parking waardoor de parkeerdruk op de wijk wordt opgevangen."

Zuinig met energie

Er is ook gedacht aan het energieverbruik. "Er zullen zonnepanelen worden voorzien en een systeem om water te recuperen", zegt de schepen. "De bouw zou klaar moeten zijn tegen eind februari 2021."

Het nieuwe sport-en cultuurcentrum heeft ook al een naam: .K, uitgesproken als Punt K. En dat is de afkorting van Trefpunt Koningslo. 

Meest gelezen