OH Leuven/ Plumb Images

OHL speelt zijn terugwedstrijd voor promotie naar 1A mogelijk toch met publiek

Het is niet uitgesloten dat voetbalclub Oud-Heverlee Leuven zijn wedstrijd voor promotie naar de hoogste klasse met publiek zal kunnen spelen. Dat is een gevolg van de beslissingen van de Nationale Veiligheidsraad. De wedstrijd vindt op 2 augustus plaats en zou eerst zonder publiek worden gespeeld.

De Nationale Veiligheidsraad besliste vandaag dat buitenactiviteiten die in de maand augustus plaatsvinden, door maximaal 800 mensen mogen worden bijgewoond. Voor voetbalstadions kan zelfs een uitzondering op die limiet worden toegestaan. 

OHL bekijkt nu wat mogelijk is. De Leuvense club maakt deel uit van een studiegroep van de Pro League, die is opgericht om alles te onderzoeken. "Het gaat niet alleen om het publiek dat in het stadion kan plaatsnemen met een veilige afstand tussen de supporters", zegt OHL-woordvoerder Roel Van Olmen, "maar ook om de ingang van het stadion, de gangen en de manier waarop de mensen zich, overeenkomstig de richtlijnen, rondom het stadion bewegen."

De aanwezigheid van publiek is belangrijk voor OHL.  "De steun van de twaalfde man zou fijn zijn", aldus woordvoerder Van Olmen, "zonder publiek zijn we het in het nadeel, want Beerschot kon de heenwedstrijd nog gewoon met toeschouwers spelen." Beerschot won die heenwedstrijd met 1-0. 

Meest gelezen