Zwemvijver Boekenberg

Openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg weer open vanaf 1 juli

Zwemmen in openlucht mocht al in de recreatiedomeinen, en vanaf volgende week woensdag 1 juli, gaan ook de zwembaden opnieuw open voor het publiek. Dat heeft de Veiligheidsraad beslist. Dat geldt ook voor openluchtzwembad De Molen op de Antwerpse Linkeroever en de ecologische zwemvijver Boekenberg in Deurne. Het aantal bezoekers wordt beperkt, er zijn preventieve veiligheidsmaatregelen, maar de zwembaden blijven wel iets langer open.

De Antwerpse schepen van Sport Peter Wouters is blij met de beslissing van de Veiligheidsraad: "We zijn helemaal klaar voor de opening. Met dit warme weer snakken mensen naar water, zeker in een grootstad als Antwerpen waar we toch verkoeling moeten zoeken. Ik kreeg heel veel vragen en snap alle argumenten van mensen die graag wilden zwemmen, maar ik mocht gewoon de zwembaden niet openen. Dat kan vanaf 1 juli dus wel."

Veiligheidsmaatregelen

Zwemmers moeten op voorhand reserveren. In "De Molen" mogen maar 250 zwemmers op de ligweide en maximum 50 mensen tegelijkertijd in het water. De kleedhokjes worden na elke zwemmer ontsmet. In zwemvijver "Boekenberg" is er plaats voor 60 zwemmers tegelijkertijd, en werken ze met blokken van een kwartier. Het personeel zal de aantallen controleren. Beide zwembaden zullen wel iets langer openblijven.

 

 

Meest gelezen