Reyer Boxem

TheaterFestival 2020 kómt er: 16 voorstellingen in september, corona-proof

Nu de coronamaatregelen versoepeld zijn en theatervoorstellingen weer mogelijk worden, is de kogel door de kerk: er kómt een TheaterFestival Vlaanderen 2020. Van 3 tot 13 september zullen er 16 voorstellingen te zien zijn. Het heeft er lang somber uitgezien, maar de klassieke opening van het nieuwe theaterseizoen met een selectie van de meest spraakmakende voorstellingen uit het voorbije seizoen komt er dus toch. 

Voor de 30e keer opent het nieuwe theaterseizoen met het TheaterFestival: een reeks voorstellingen die onder meer door een jury zijn geselecteerd uit de beste producties van het afgelopen seizoen. Het heeft er door de coronacrisis lang somber uitgezien, maar de organisatie kan nu met veel vreugde aankondigen dat er wel degelijk een TheaterFestival Vlaanderen 2020 zàl zijn.

De data en de stad liggen al vast: van 3 tot 13 september 2020, in Brussel. Kaaitheater wordt het kloppende festivalhart. Gevierde Brussels huizen als BRONKS, Beursschouwburg, KVS, Westrand/Dilbeek zijn festivalpartners.

Het was om vele redenen een buitengewoon theaterseizoen, niet in het minst omdat het vroegtijdig abrupt werd onderbroken. Tientallen belangwekkende premières konden niet doorgaan. Daarom beperkte het speelveld van de festivaljury zich noodgedwongen tot de voorstellingen die in première gingen tussen 25 april 2019 en 12 maart 2020. 

Uit de voorstelling  "Who's afraid of Virginia Woolf"  van WOLF WOLF. Bovenstaande foto uit de voorstelling "Dear Winnie" van JR.CE.SA.R, KVS & NNT.
Leontien Allemeersch

De jury zag in totaal 304 verschillende producties, zowel (muziek)theater als dans, jeugdtheater, sociaalartistiek werk en performance. Samen selecteerden ze 12 voorstellingen. Daarvan kunnen er negen opnieuw opgevoerd worden.

Daarnaast komen er nog vijf voorstellingen onder de noemer #Nieuwjong 2020 en twee onder de noemer #Extra 2020. 

Voor de keuze uit het Nederlands Theaterfestival 2020 is het wachten tot de bekendmaking op 9 juli.

Alle informatie over het TheaterFestival 2020 vindt u hier. De ticketverkoop start op 6 augustus. 

Meest gelezen