Toerisme Vlaams-Brabant investeert 1 miljoen euro in herstel toeristische sector

De provincie gaat 1 miljoen euro investeren in het herstel van de toeristische sector in Vlaams-Brabant. Die is door de coronacrisis zwaar getroffen. Er komt een mediacampagne, en er worden beleefbonnen van 10 euro uitgedeeld die gebruikt kunnen worden bij toeristische uitstappen in de provincie. 

Gedeputeerde voor Toerisme Monique Swinnen vindt het belangrijk om het toerisme in Vlaams-Brabant te steunen in deze coronatijden: "Er komt een prachtige zomer aan waarbij veel mensen vakantie nemen in eigen streek. En dus halen we alles uit de kast om hen een fijne vakantie te geven. We gaan bijvoorbeeld werken met beleefbonnen. Je kan die gebruiken als je komt logeren in Vlaams-Brabant. Maar je kan die ook gebruiken om een hoeve-ijsje te eten, om te kajakken, een museum of een brouwerij te bezoeken, of een ezelstocht te maken. Er komen 300 verschillende beleefpunten in Vlaams-Brabant waar je die bons kan gebruiken."

WK Wielrennen

Ook het WK wielrennen 2021 met aankomst in Leuven wordt gesteund door Toerisme Vlaams-Brabant, vertelt Monique Swinnen. "Dat is een hele grote gebeurtenis en we gaan een belangrijke sponsor worden. Met de belofte dat in onze provincie dan alle terrassen vol zullen zitten en alle logeerbedden vol zullen liggen, als compensatie voor het verlies dit jaar door corona."

Meest gelezen